ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАІ хоче якнайшвидше ввести фотофіксацію порушень Правил дорожнього руху

У відомстві кажуть, що нововведення повинно стати державною стратегією.

ДАІ хоче якнайшвидше ввести фотофіксацію порушень Правил дорожнього руху
Фото: Макс Левин

ДАІ України хоче якнайшвидше ввести автоматизовану фотофіксацію порушень порушень Правил дорожнього руху.

Про це виданню сказав заступник начальника управління ДАІ України Володимир Рєзніков.

За словами Рєзнікова, фотофіксація надійно захищає водія, який не порушує "і дуже дратує тих, хто звик користуватися своїм статусом, наївно вважаючи, що положення в суспільстві може врятувати від нещастя".

"Усього один приклад. Після провалу "Візира" 2010 року ми закупили 137 приладів вимірювання швидкості TRUKAM. (Не плутати з фотофіксацією). Розробка NASA. Україна єдина країна на пострадянському просторі, яка використовує ці прилади. Ефект? TRUKAM не відгукується на "дзвінок друга": стерти дані неможливо! Тільки штраф. Тому перехід на автоматизовану систему фотофіксації порушень ПДР і максимальне усунення людського фактора на дорозі повинно стати державною стратегією", - заявив заступник начальника управління ДАІ України.

На його думку, така стратегія виведе службу на неминуче реформування: оптимальну чисельність особового складу, гідну зарплату, достатню кількість бензину, форми.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Державна автомобільна інспекція вивчає технології китайської компанії Huawei Enterprise Business Group у сфері фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram