ГоловнаСуспільствоПодії

Сьогодні 10 років Скнилівської трагедії

У Львові вшанують пам'ять жертв катастрофи на авіашоу.

Сьогодні 10 років Скнилівської трагедії
Фото: svodka.wordpress.com

10 років тому на Скнилівському аеродромі Львова літак врізався в натовп людей .

Як повідомили у Львівській міськраді, у місті вивісять державні прапори з траурними стрічками і пройдуть заходи вшанування пам'яті загиблих під час авіаційного шоу.

Окрім того, скрипаль Нінуа Вімер виступить у Львові з концертом-реквіємом у пам'ять про жертв 2002 року. Вшанує пам'ять загиблих і примадонна Віденської опери Вікторія Лук'янець.

"Ініціатором концерту-реквієму став Юліан Вімер, колишній львів'янин, який мешкає в Австрії. Першого дня після трагедії 2002 року він організував в Австрії концерт для ВІП-персон, а всі кошти переказав на рахунок благодійного фонду для допомоги жертвам Скнилівської трагедії. Цього року він також запросив Вікторію Лук'янець. Концерт-реквієм в Будинку органної та камерної музики буде благодійним", - повідомили у Львівській міській раді.

27 липня відбудеться екуменічна молитва біля каплиці Всіх Святих українського народу і пам'яті жертв Скнилівської трагедії, 28 липня - поминальна панахида в соборі Святого Юра у Львові.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі Львова зазнав катастрофи літак Су-27. Унаслідок падіння літака загинули 77 осіб, із яких 28 дітей. Також постраждали близько 250 осіб.

24 червня 2005 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону у Львові оголосив вирок шістьом льотчикам. Наразі покарання у в'язниці відбуває тільки пілот Володимир Топонар.

Кримінальні справи проти чотирьох генералів, причетних до організації авіашоу на аеродромі "Скнилів", Генеральна прокуратура виділила в окреме провадження. 2008 року Військовий апеляційний суд Центрального регіону виправдав їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram