ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі вибухнув контейнер з хімікатами

Небезпечний вантаж утилізували за межами України.

В Одесі вибухнув контейнер з хімікатами
Фото: tampagov.net

Вибух контейнера з пестицидами стався на судні Maersk Kinloss в Іллічівському морському торговому порту.

Про це повідомили в Центральній санітарно-епідеміологічній станції на водному транспорті.

Контейнеровоз Maersk Kinloss (прапор - Великобританія, порт приписки Лондон, судновласник - Maersk Line) прибув у порт Іллічівська 15 липня з порту Констанца (Румунія). У його трюмах перебували 2082 контейнери з різними вантажами (побутова техніка, одяг, автозапчастини, взуття, металопрокат), у тому числі три контейнери з небезпечними вантажами - фосфідом алюмінію, плавиковою кислотою і окислювачем.

При відкритті кришок трюму керівник робіт з вивантаження контейнерів виявив контейнер зі значним ступенем деформації та слідами пожежі.

"За документами, які супроводжували вантаж, в контейнері МSКU 5682423 знаходиться пестицид під торговою назвою "Бомбардир", під хімічним назвою - фосфід алюмінію. Зовнішній вигляд контейнера вказував на факт вибуху всередині нього", - наголошується в повідомленні.

У порту була створена комісія у складі представників Держсанепідслужби, Мінекології, МНС, Митної служби, служби прикордонного контролю, порту і контейнерного терміналу.

Небезпечний вантаж у зв'язку з виділенням токсичного газу було вирішено переупакувати в м'які контейери, а потім виконати його утилізацію за межами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram