ГоловнаСуспільствоПодії

Відпочивальників в Одесі попередили про отруйних рибок-драконів

Отрута рибки може спровокувати параліч, в окремих випадках - смерть.

Відпочивальників в Одесі попередили про отруйних рибок-драконів

В Одесі з'явилися повідомлення про напади токсичних риб-драконів.

Про це повідомляє одеський телеканал АТВ.

Пенсіонер-рибалка Сергій Кацуба постраждав від риби-дракона. Упіймавши її, рибалка сприйняв свій трофей за звичайного чорноморського бичка. Але несподівано риба вколола чоловіка.

Уражена рука почала стрімко розпухати. Тоді чоловік відсмоктав отруту з рани і вирушив у лікарню. Там йому зробили кілька щеплень і промили рану. На те, щоб повністю усунути наслідки двох невеликих уколів, знадобилося майже два тижні.

Фахівці кажуть, що риба-дракон один з найнебезпечніших мешканців Чорного моря.

Як розповів директор Одеської філії Інституту біології південних морів Борис Александров, це одна з найотруйніших риб Чорного моря, зустрічається не тільки в Чорному морі, а й у Середземномор'ї. Може спровокувати параліч, в окремих випадках може спричинити смерть людини. Сила отрути залежить від сезону і фізіологічного стану риби.

Фахівці кажуть - до уколу риби-дракона треба ставитися серйозно. Потрібно відразу звернутися до лікаря. Також не зайве буде надати першу допомогу. Річ у тім, що отрута риби-дракона не витримує коливань температур. Тому уражене місце потрібно опустити в гарячу або, навпаки, холодну воду.

"Це або помістити укушене місце в гарячу воду, від 5-10 хвилин, або, навпаки, в крижану воду. Перед тим як користуватися крижаною водою, треба накласти лігатуру, щільну пов'язку. Помістити в холодну воду, потім зняти лігатуру і залишити на годину-дві у воді", - порадив Борис Александров.

Також варто зазначити, що риба-дракон любить тишу, тому одна з найкращих рекомендацій - купатися тільки на людних пляжах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram