ГоловнаКультура

У шкільні роки Ступка був стилягою і краще за всіх танцював

Однокласники і друзі поділилися спогадами про видатного актора.

У шкільні роки Ступка був стилягою і краще за всіх танцював
Фото: kpravda.com

Поки в Києві прощалися з Богданом Ступкою, на малій батьківщині видатного актора, у Львові та в його рідному селі Куликові, на згадку про нього палили свічки у церквах і несли квіти з лампадками до будівлі театру ім. М. Заньковецької, де він працював актором до переїзду в Київ 1978 року. Після прощання з актором однокласники і друзі Богдана Сильвестровича згадали, яким був їхній товариш, пише "Сегодня".

Окрім веселої вдачі, Богдан Ступка вирізнявся яскравою зовнішністю, високим зростом, красивою мовою і модним одягом. Та ще й грав головні ролі у шкільних театральних постановках. Тож у нього по вуха було закохано багато дівчаток.

Як з'ясувалося, Зиновія Кривко була шкільною симпатією Богдана Сильвестровича. "На одному зі своїх вечорів, куди він завжди запрошував і однокласників, Богдан раптом, вказуючи на мене, каже: "От сидить Зеня Сироїд. Ви собі уявляєте - вона мені відмовила в 10 класі", - сміється Зіновія Петрівна. Школяр Ступка написав їй одного разу записку: "Давай дружити", а сором'язлива дівчина проігнорувала її. Однак пізніше таки стала нерозлучною подругою майбутнього актора, а потім до компанії приєднався її чоловік Борис Кривко, з яким Богдан Ступка міцно здружився.

Інша однокласниця, Лідія Кузик, додає, що їхній клас часто влаштовував вечори: "Ми ходили одне до одного в гості, грали у фанти". "Цілувалися?" - весело підморгує чоловік пані Зіновії, Борис Степанович. "Так, у ніс. Чомусь у ніс. Була в нас така гра "Лампа-ніс", - зніяковіло посміхаючись, відповіла Лідія Григорівна. А ще на вечорах молоді люди вчилися танцювати: танго, вальс, вальс-бостон. "Богдан Сильвестрович краще за всіх танцював рок-н-рол. Адже він був одним із перших стиляг у Львові", - розповіла Лідія.

"Його дуже засуджували і за брюки-дудочки, і за буржуазні танці. Система так зомбувала людей, навіть якщо брюки були вузькі, то ти мало не ворог народу. Але Богдан не звертав на це уваги. Він, до речі, після школи був конферансьє в джазовому клубі, який збирається при будинку архітектора. А в армії він був конферансьє в ансамблі пісні і танцю Прикарпатського військового округу, який він жартома називав ансамблем пісні і пиятики", - додав Борис Степанович.

Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram