ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти: зниження балу за ЗНО не вплине на виконання держзамовлення

Міністерство провело моніторинг 20 ВНЗ.

Міносвіти: зниження балу за ЗНО не вплине на виконання держзамовлення
Фото: informatio.ru

У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту вважають упередженими заяви експертів про те, що встановлення мінімального прохідного балу сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання на рівні менш ніж 140 балів із профільних предметів може спричинити невиконання встановлених обсягів державного замовлення на 2012 рік.

Як повідомили в прес-службі МОН, міністерство провело моніторинг 20 вищих навчальних закладів різного підпорядкування щодо подачі вступниками заяв із сумою конкурсних балів сертифікатів не менш ніж 420, тобто тих, хто має не менш ніж 140 балів із профільних предметів у розрізі регіонів.

За даними Єдиної державної бази з питань освіти, на 24 липня на відповідні місця державного замовлення подано: в Київський національний університет ім. Т. Шевченка на 2 тис. 315 місць держзамовлення на програму бакалавра - 29 тис. 350 заяв із сумою конкурсних балів сертифікатів 420, у Львівський національний університет ім. І. Франка на 2 тис. 10 місць держзамовлення - 24 тис. 735 заяв, у Дніпропетровський національний університет на 1 тис. 669 місць - 19 тис. 444 заяви.

"Наведені дані красномовно свідчать, що заяви деяких експертів і деяких керівників вищих навчальних закладів про те, що встановлення мінімального прохідного бала сертифіката ЗНО на рівні менш ніж 140 балів із профільних предметів може спричинити невиконання встановлених обсягів державного замовлення на 2012 рік, є упередженими і не відповідають реаліям сьогодення", - наголосив заступник директора Департаменту вищої освіти МОН Микола Фоменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram