ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальника МНС у Коростені звільнили через побиття дитини

Службове розслідування проводилось у зв'язку з публікаціями в ЗМІ.

Начальника МНС у Коростені звільнили через побиття дитини
Фото: www.obozrevatel.com

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога звільнив начальника служби цивільного захисту у м. Коростені та Коростенському районі Територіального управління МНС у Житомирській області підполковника служби цивільного захисту Сергія Рудзіка за порушення Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту.

Про це йдеться в наказі міністра від 21 липня, повідомляє сайт МНС України.

"У зв'язку з порушенням підполковником служби цивільного захисту Рудзіком С.Б. вимог статті 4 Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту, в якій визначено, що особи рядового і начальницького складу зобов'язані з гідністю і честю поводитися в позаслужбовий час, бути прикладом у дотриманні етичних норм поведінки, утримуватися від порушень громадського порядку, що останнім не було дотримано та призвело до резонансних наслідків, накласти на підполковника служби цивільного захисту Рудзіка Сергія Болеславовича дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення зі служби у зв'язку із систематичним невиконанням умов контракту відповідно до статті 68 Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту", - сказано в наказі.

Водночас начальнику Територіального управління МНС у Житомирській області генерал-майору служби цивільного захисту Ігорю Нікітчуку наказано вжити необхідних заходів з метою запобігання таким випадкам серед підлеглого особового складу в майбутньому.

Нагадаємо, службове розслідування проводилося протягом 18-21 липня у зв'язку з публікаціями у засобах масової інформації та для з'ясування причин і обставин конфліктної ситуації між Рудзіком і жителем міста Коростень Володимиром Киселевичем.

За інформацією Gazeta.ua, з 16 липня "прокуратура міста Коростень Житомирської області розглядає справу інваліда-чорнобильця Володимира Кисилевича. Його 9-річного сина Володю у дворі багатоповерхівки намагалася вбити Олена Рудзік. Жінка - дружина місцевого начальника територіального відділення МНС міста Коростень підполковника Сергія Рудзіка". За інформацією видання, "поки Олена Рудзік кидала дитину об асфальт, її чоловік бив самого Володимира Кисилевича. Батько хлопчика розповів, що за місяць до події Рудзікі попереджали його сина - якщо ще раз побачать дитину на дитячому майданчику - вб'ють".

Сергій Рудзік також погрожував, що тут вся міліція його й родину Кисилевичів зараз забере. Наряд міліції, який під'їхав, нічого не зробив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram