ГоловнаСуспільствоОсвіта

МінАПК хоче зобов'язати школи давати дітям більше молока

Норму споживання молока для молодших школярів пропонують збільшити.

МінАПК хоче зобов'язати школи давати дітям більше молока

Мінагрополітики пропонує включити молоко в обов'язковий раціон школярів молодших класів.

Цю пропозицію закріплено в проекті розпорядження Кабміну, підготовленому міністерством.

"Обласним і районним державним адміністраціям під час формування проектів бюджетів передбачати кошти для організації харчування учнів 1-4 класів і включення молока як обов'язкового додаткового компонента в раціон дітей молодшого шкільного віку", - наголошено в проекті документа.

Окрім того, відомство пропонує "змінити норму споживання молока дітьми молодшого шкільного віку з чинної 18-20 мл на 180-200 мл молока".

Проектом документа також запропоновано передбачити в держбюджеті-2012 збільшення витрат на фінансову підтримку суб'єктів господарювання, зайнятих у тваринництві, з метою нарощування виробництва дитячого харчування на базі вітчизняного молока.

Нагадаємо, ще у квітні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про те, що держава надасть грошові дотації селянам, які залишають на відгодівлю молоде поголів'я великої рогатої худоби: "Сміливо залишайте на відгодівлю ялівок і бичків. Уряд підтримає вас. Буде достойна дотація на голову худоби, підтримка кормами, яка компенсує ваші витрати, зробить утримання худоби рентабельним. Якщо ваше господарство ведеться правильно".

Проте вже наприкінці червня голова уряду заявив, що в сімох областях країни з квітня не було жодної заявки на отримання держдотації за збереження поголів'я великої рогатої худоби. За що і зробив зауваження профільному міністрові: "Якщо в найкоротші терміни ситуацію не буде виправлено і якщо хоч на йоту буде зірвано державну програму відродження вітчизняного тваринництва - будемо робити жорсткі висновки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram