ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Табачника мають намір ускладнити абітурієнтам життя

Міносвіти має намір ввести тести на профпридатність.

У Табачника мають намір ускладнити абітурієнтам життя

Міністерство освіти і науки, молоді і спорту розробляє тести на професійну придатність абітурієнтів, повідомив заступник директора департаменту вищої освіти МОН молоді та спорту Микола Фоменко.

"Ми хочемо, щоб були введені тести на профпридатність. Абітурієнт повинен знати не тільки математику чи фізику, а й мати необхідні комунікативні здібності до того, щоб бути успішним у житті", - заявив він.

Фоменко пояснив майбутню систему на прикладі, якщо людина хоче вступати на психологію. "Бажаючі отримати професію психолога повинні проходити спеціальний тест на придатність до цієї професії, оскільки психологія - це медична спеціальність, тому що від психолога часто залежить, яке людина прийме рішення, керуючись його порадами", - зазначив він.

За його словами, необхідні також тести для військовослужбовців і бажаючих вступити до вищих навчальних закладів силових відомств - Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ.

"Тому я вважаю, що такі тести будуть стосуватися всіх вступників. Але фахівці, які працюють над тестуванням, уже висловлюють таку думку, що нам потрібно переходити на іншу матерію організації і прийому тестів", - додав чиновник.

Крім того, чи будуть сформовані такі тести, стане відомо вже наприкінці 2012 року - на початку 2013 року.

Як повідомляли 12 липня, перебої та помилки в роботі електронної системи подачі документів незалежні спостерігачі називають наразі найсуттєвішою проблемою вступної кампанії-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram