ГоловнаСуспільствоОсвіта

Абітурієнти подали 1,4 млн заяв до вищих навчальних закладів країни

У Міносвіти повідомили, пік вступної кампанії вже минув.

Абітурієнти подали 1,4 млн заяв до вищих навчальних закладів країни
Фото: Макс Левин

В Україні станом на 20 липня абітурієнти вже подали 1 млн 428 тис. 682 заяв. В електронному вигляді вузи отримали 187 410 заяв.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

"Тільки за минулу добу абітурієнти подали 92 673 заяви. Як бачимо, вступна кампанія триває активно. Хоча вже зараз можна говорити, що пік вступної кампанії минув. Найбільше заяв за один день надійшло 11 липня. Тоді вступники подали до вузів понад 146 тисяч заяв. Думаю, що до кінця вступної кампанії такої активності вже не буде. Основна частина бажаючих вступити вже направили документи для участі в конкурсному відборі "- заявив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.

Він додав, що найбільшу активність наразі проявили абітурієнти з Донецької та Дніпропетровської областей, меншу - з Чернівецької та Закарпатської областей.

Також він зазначив, що "Лідерами за кількістю поданих заяв залишаються Київський національний університет імені Тараса Шевченка (39 203 заяви), Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (33 681 заява), Львівський національний університет імені Івана Франка (32 037 заяв), Національний авіаційний університет (30 294 заяви) та Національний університет "Львівська політехніка" (27 832 заяви). Досі залишається більше ніж 10 вузів, в яких надійшло від двох до десяти заяв", - сказав Фоменко.

В цілому у вступній кампанії - 2012 вже взяли участь 483 тис. 987 осіб, водночас кожен дев'ятий абітурієнт скористався системою електронного подання.

Нагадаємо, вступна компанія до вузів завершиться 31 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram