ГоловнаСуспільствоПодії

"Чорних трансплантологів" з інституту Шалімова випустили з СІЗО

Лікарів узяли під варту ще 2010 року.

"Чорних трансплантологів" з інституту Шалімова випустили з СІЗО
Архивноге фото

Лікарів, яких звинувачували в проведенні незаконних операцій із трансплантації органів, із Національного інституту хірургії і трансплантології імені Шалімова випустили з-під арешту на підписку про невиїзд.

Днями з СІЗО випустили хірурга Владислава Закордонця і двох анестезіологів - Петра Зайченка та Ярослава Романіва, пише "Комсомольська правда в Україні".

За словами Закордонця, він пробув у СІЗО майже 2 роки.

"Я вже насидівся сповна - 1 рік 9 місяців і 3 дні. Тепер треба надолужити згаяне, вирішити багато побутових і сімейних питань, чим і займаюся з ранку до вечора. Зустрічаюся з друзями та колегами по роботі в інституті, які, спасибі їм, не відвернулися, підтримували у важкий для мене час", - сказав лікар.

Він додав, що хоче якнайшвидше вийти на роботу.

"Дуже хочу знову оперувати, на мене ж чекають пацієнти, але не знаю, коли зможу приступити до роботи. Готовий хоч зараз узяти скальпель і стати за стіл, але не будемо забігати наперед, мені ще треба бути присутнім на судовому засіданні", - сказав Закордонець.

Як відомо, на початку серпня 2010 року МВС заявило про те, що викрило діяльність транснаціонального угруповання, яке впродовж трьох років вербувало громадян України, Росії, Молдови, Білорусі й Узбекистану, перевозило їх до Азербайджану, Еквадору та Косово для трансплантації органів реципієнтам з Ізраїлю.

Організатором угруповання був ізраїльський підданий, такий собі Юрій Кацман. На нього працювало 12 осіб, четверо з яких - провідні лікарі Інституту імені Шалімова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram