Стан здоров'я митрополита Володимира охарактеризували як стабільний

Митрополит проходить реабілітацію, але це не заважає йому відправляти богослужіння.

Стан здоров'я митрополита Володимира охарактеризували як стабільний
Фото: religion.in.ua

Стан здоров'я митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира стабільний.

Про це повідомив прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

"Періодично, відповідно до консультацій лікарів, він (митрополит Володимир) проходить ті чи інші процедури і готується до ювілею, але не відпочиває. Сьогодні він освячує хрести в одному з київських храмів. Тобто він і править, і здійснює освячення", - сказав Коваленко, відповідаючи на запитання журналістів про стан здоров'я митрополита Володимира на прес-конференції в середу в Києві.

За словами протоієрея, стан здоров'я митрополита Володимира стабільний, він перебуває у своїй заміській резиденції - монастирі у Феофанії. "Ті проблеми зі здоров'ям, які він має, вимагають... тривалої реабілітації. Вона триває, але не заважає виконувати йому предстоятельські служіння", - сказав Коваленко.

Як повідомляли, патріарх Московський і всієї Русі Кирило відвідає Україну 26-28 липня з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Київського і всієї України Володимира та Дня хрещення Київської Русі. На запрошення митрополита Володимира у святкових заходах візьмуть участь представники 13 із 15 помісних православних церков світу: Константинопольської, Александрійської, Єрусалимської, Антіохійської, Грузинської, Кіпрської, Болгарської, Польської, Елладської та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram