ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова відкрила відділення реабілітації в тернопільській райлікарні

У відділенні є соляна печера й інфрачервона сауна.

Віце-прем'єр-міністр України, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова відкрила відділення реабілітації та фізіотерапії в тернопільській районній лікарні. Про це повідомляє кореспондент LB.ua із місця подій.

Міністр привітала мешканців Тернопільського району і медиків із тим, що відділення реабілітації розпочинає свою роботу: "Це прекрасна подія в нашому та вашому житті. Так сталося, що ми змушені проводити капітальний ремонт будинку, не маючи змоги відселити мешканців - тобто реформувати охорону здоров'я, ще й при цьому мусимо утримувати на висоті надання медичної допомоги. І я дуже вдячна вам за те, що ви вірили - нам вдасться, і за те, що ви допомагали нам у нашій роботі", - звернулася Богатирьова до всіх присутніх на відкритті.

Як розповів LB.ua заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, лікарня обслуговує більш ніж 60 тис. людей. "Будь-який житель Тернопільського району зможе безкоштовно пройти тут реабілітацію, відновити свою форму, поліпшити свій фізичний стан, - розповів Гоч. - Як ви бачите, тут стоїть суперсучасне обладнання - його загальна вартість 7 млн грн. Гроші виділили завдяки програмі Міністерства охорони здоров'я, частину - минулого, а частину - цього року".

У відділенні є чотирикамерна гальванічна ванна, гідромасаж, душ Шарко, соляна печера, інфрачервона сауна, фіто-бар, інгаляторій. Тут проводитимуть заняття з лікувальної фізкультури, лазерну терапію, УВЧ-терапію, мікрохвильову терапію, ампліпульстерапію, діадинамотерапію, кріотерапію, лазеротерапію, світлолікування.

Нагадаємо, вчора Раїса Богатирьова провела розширену колегію МОЗ у Тернополі, де заявила про необхідність закріпити успіх медичної реформи і приділяти більше уваги профілактиці захворювань і запобіганню їм.

Фото: надано прес-службою МОЗ

Фото: надано прес-службою МОЗ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram