Школярка із Хмельницького зайняла призове місце на Олімпіаді геніїв у США

Дівчинка провела унікальне дослідження.

Школярка із Хмельницького зайняла призове місце на Олімпіаді геніїв у США
Фото: http://www.rfid-weblog.com

Учениця Технологічного багатопрофільного ліцею Христина Ганзюк узяла участь у Міжнародному конкурсі, так званій Олімпіаді геніїв, який проходив в місті Освего (штат Нью-Йорк) Сполучених Штатів Америки з 24 до 30 червня.

Про це повідомили в прес-службі Хмельницької міськради. Христина в індивідуальному заліку була єдиною представницею України. Право на участь у цьому престижному конкурсі хмельниччанка Христина Ганзюк отримала як дипломант II ступеня Всеукраїнського конкурсу "Intel-Еко Україна-2012" - національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2012 (International Science and Engineering Fair).

Зі своєю роботою "Роль природних мінеральних сорбентів у процесах очищення води і в повсякденному використанні" хмельницька школярка завоювала "бронзу" серед майже 700 учасників з Америки і Європи.

Матеріали для досліджень дівчина брала на Ташківському родовищі, яке розташоване в Славутському районі Хмельницької області. У цьому й полягає унікальність роботи - використання наших природних мінералів. Дівчина розробила на їхній основі сорбенти для очищення води, нафтопродуктів і виготовила мило, скраби, пасти. Цю готову продукцію Христина презентувала міжнародному журі.

Серед планів переможниці - доопрацювати та вдосконалити роботу і відвідати ще один міжнародний конкурс, який проходитиме восени в місті Х'юстон (штат Техас). Христина вже отримала запрошення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram