ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські льотчики почали вдвічі більше літати

Вітчизняна авіація отримала відремонтовану техніку.

Українські льотчики почали вдвічі більше літати

У першому півріччі 2012 року середній наліт одного військового льотчика вперше за останні п'ять років становив більш ніж 20 годин.

Про це повідомили в харківському Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України з посиланням на командувача Повітряних сил Збройних сил України Юрія Байдака.

"Порівняно з аналогічним періодом минулого року, за перше півріччя в авіаційних бригадах майже вдвічі зросла кількість проведених льотних змін. З огляду на те, що загальний наліт льотчиків Повітряних сил зріс більш ніж удвічі, відповідно, вдвічі зріс показник нальоту на одного льотчика", - сказав Юрій Байдак.

Він зазначив, що особливо відчутний приріст льотних годин відзначено у курсантів льотного факультету Харківського університету Повітряних сил. За даними Ю. Байдака, за перше півріччя минулого року наліт на одного курсанта становив менше 2 годин, за перше півріччя 2012 року - 12 годин.

"Протягом півріччя в бригади тактичної авіації стабільно надходила відремонтована і модернізована на підприємствах вітчизняного ОПК техніка. Льотчики відразу починали нести на ній бойове чергування, виконувати інші польотні завдання. Упевнений, що за результатами року буде виконано і наступне завдання міністра оборони - не менш ніж 40 годин нальоту на екіпаж за підсумками року", - зазначив Юрій Байдак.

Як повідомляли раніше, українські ВПС під час Євро здійснили 68 чергових вильотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram