ГоловнаСуспільствоПодії

Богатирьова пропонує встановити "чорні ящики" на пасажирський транспорт

В уряді шукають шляхи запобігання ДТП за участю автобусів.

Богатирьова пропонує встановити "чорні ящики" на пасажирський транспорт
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова виступила з ініціативою оснастити транспортні засоби, які перевозять велику кількість людей, "чорними ящиками".

Як повідомляє прес-служба уряду, про це Богатирьова, яка також є першим заступником голови урядової комісії з розслідування причин ДТП у Чернігівській області, сказала під час зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим.

За її словами, аварія під Черніговом 7 липня, де загинули і отримали травми паломники з Росії, повинна стати для всіх уроком. На думку віце-прем'єр-міністра, існує гостра необхідність посилити контроль над станом здоров'я водіїв, які відправляються в рейс.

Також практика свідчить, що потрібно обмежити пересування автобусів з людьми в нічний час, суворо контролювати час, проведений за кермом (не більше за 12 годин), а також перевіряти наявність змінних водіїв в автобусах далекого прямування в будь-який час доби.

Крім того, на думку Богатирьової, пасажири обов'язково повинні мати страхові поліси. Існує також необхідність забезпечити дисковий контроль в автобусах, що перевозять велику кількість людей, тобто оснастити ці транспортні засоби так званими "чорними ящиками", підкреслила Богатирьова.

Але, додала вона, все це не буде мати результат, якщо не будуть дотримуватися правила дорожнього руху.

Також під час зустрічі глава МОЗ поінформувала Азарова про вжиті заходи у зв'язку з аварією в Чернігівській області.

За її словами, урядова комісія з розслідування обставин ДТП, яка була створена відразу після аварії, оперативно виїхала на місце аварії, провела низку засідань, за результатами яких були ухвалені відповідні рішення. Це дозволило оперативно вжити необхідних заходів для надання допомоги постраждалим.

Як зазначила Богатирьова, потерпілі, визнані транспортабельними, літаками були доставлені в Росію. А зараз триває робота з надання в повному обсязі медичної допомоги особам, яких лікарі ще не дозволили транспортувати. Азаров поцікавився станом здоров'я трьох потерпілих, які зараз ще перебувають у лікарні.

"Лікування цим потерпілим надано в повному обсязі не тільки в першу хвилину, але і станом на сьогодні", - доповіла Богатирьова.

Вона зазначила, що всі дії українських спеціалістів отримали високу оцінку з боку російського посольства в Україні.

"Медична служба була на місці події через 10 хвилин після отримання сигналу. Всі служби, які були задіяні, спрацювали вчасно, оперативно і максимально професійно", - зазначила Богатирьова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram