ГоловнаСуспільствоОсвіта

Абітурієнти подали до ВНЗ майже 400 тис. заяв

Найпопулярнішим навчальним закладом залишається університет імені Шевченка.

Абітурієнти подали до ВНЗ майже 400 тис. заяв

Станом на 07.00 9 липня у вступній кампанії-2012 вже взяли участь 179 тисяч 25 осіб, які подали до вищих навчальних закладів для участі у конкурсному відборі 395 тисяч 283 заяви.

Про це повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків із громадськістю Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з посиланням на дані департаменту вищої освіти.

«Майже кожна шоста заява надійшла від абітурієнтів в електронному вигляді. 31 тисяча 239 осіб дистанційно надіслали до вищих навчальних закладів 67 тисяч 662 заяви. Це свідчить про те, що система електронної подачі заяв працює, технічні неточності, які виникали в перші дні вступної кампанії, враховано, а абітурієнти, крім традиційного способу подачі документів, користуються і електронним", - сказав заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.

У регіональному співвідношенні активність абітурієнтів із Києва, Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Одеської областей залишається стабільно найвищою. Більш пасивними є абітурієнти з Чернівецької, Закарпатської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

П'ятірка найпопулярніших вищих навчальних закладів також не змінилася: Київський національний університет імені Тараса Шевченка (15 тисяч 567 заяв), Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (14 тисяч 16), Національний авіаційний університет (12 тисяч 689), Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова (8 тисяч 295) та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (8 тисяч 160).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram