ГоловнаСуспільствоПодії

Закарпатські прикордонники застосували ракети проти контрабандистів

Одна людина загинула, трьох доправили до лікарні.

Закарпатські прикордонники застосували ракети проти контрабандистів
Фото: podrobnosti.ua

На кордоні України в ніч проти 1 липня загорівся автомобіль порушників, який намагалися затримати бійці прикордонної служби.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прокуратуру Закарпатської області. За інформацією джерела, автомобіль випадково підпалили самі прикордонники.

Інцидент стався біля кордону України з Угорщиною. У ніч проти неділі прикордонники помітили за 300 метрів від кордону "Газель", біля якої перебували шість осіб (іще один сидів за кермом). Як з'ясувалося згодом, у машині перевозили цигарки без акцизних марок.

Двох осіб прикордонники затримали. Інші ж, як повідомила представниця прокуратури Вікторія Попович, "застрибнули в "газельку" і поїхали".

Прикордонники своїм автомобілем почали переслідування. Однак незабаром заїхали в кювет. Тоді вони відкрили по "Газелі" вогонь гумовими кулями. Для того, щоб освітити дорогу, вони також використовували освітлювальні ракети. Від однієї з таких ракет, за словами пані Попович, "Газель" якимось чином загорілася (представниця прокуратури, щоправда, зазначила, що цю інформацію ще перевірять експерти).

Палаюча машина зникла на території Закарпатської області. Четверо пасажирів пізніше покинули її за незрозумілих обставин (агентство стверджує, що вони вистрибнули). Їх виявили на узбіччі дороги. Трьох, що отримали важкі травми, було госпіталізовано. Ще один помер до приїзду "швидкої". Причину смерті цієї особи уточнюють, травми решти лікарі називають "характерними для ДТП".

Автомобіль згодом було виявлено в одному з сіл. Його задню частину, як зазначає агентство, пошкоджено вогнем. Місце перебування водія невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram