ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримська влада запевнила, що видобуток піску не може спровокувати зсувів узбережжя

Екологічна інспекція не виявила порушень.

Кримська влада запевнила, що видобуток піску не може спровокувати зсувів узбережжя
Фото: dancor.sumy.ua

Законний видобуток піску в Чорному морі не може спричиняти зсувів кримського узбережжя.

Таку думку на прес-конференції висловив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

Відповідаючи на питання Агентства "Кримские Новости", міністр повідомив, що "факти і дослідження свідчать, що такої проблеми немає, принаймні із зсувами".

"Щодо зсувів, я чув про це із ЗМІ і вникав, чи так це насправді, і як колишній голова водного господарства республіки кажу вам, що це не відповідає дійсності", - зазначив Лієв.

Разом із тим міністр наголосив, що підписи під документами, які дозволяють видобувати пісок, ставить не одна людина, а десятки чиновників, і вирішують це питання колегіально.

"...Є вчені, які за те, що ставлять свій підпис, несуть кримінальну відповідальність. І підписи під таким рішенням ставлять кілька десятків, зокрема, колегіальних органів.

"Купити" їх усіх, як у нас кажуть, не можна. Є служби, які стежать за такими речами. І якщо раптом щось станеться, в тюрму сядуть чоловік 15, і ніхто з них за зарплату у 200 доларів ніколи не підпишуть такого рішення, це, зокрема, й інститути, і колегіальні органи, які дають такий дозвіл", - пояснив Лієв.

Напередодні про те, що природа не постраждає від видобутку морського будівельного піску біля берегів Криму, заявив начальник державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції Олег Медведєв.

Про видобуток морського піску поблизу кримського узбережжя суднами групи компаній "Суеста", роботу якої останнім часом критикували деякі ЗМІ, Медведєв зазначив: "Ми перевіряли діяльність цієї організації і ніяких порушень не знайшли". На його думку, "природа від видобутку піску не постраждає".

"Я думаю, що галас вигідний конкурентам фірми. Повірте, це ніщо інше, як бізнес-війна", - сказав начальник державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram