ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Миколаєві на пляжі виявили кишкову паличку

У Миколаєві на пляжі виявили кишкову паличку
Фото: Макс Левин

СЕС не рекомендує купатися на одному з двох офіційних міських пляжів Миколаєва під назвою "Стрілка", оскільки забруднення води там у 400 разів перевищує норму.

Про це повідомив головний лікар Миколаївської міської СЕС Василь Ганусовський.

За його словами, вміст у воді лактозопозитивної кишкової палички на "Стрілці" сягає 2 млн одиниць на один літр води за допустимої норми в 5000 одиниць.

"Це звичайна картина на пляжах, яку ми спостерігаємо протягом останніх 20 років. Пляж не закрито. Однак ми рекомендуємо населенню не купатися. Розпорядження про це підписав головний лікар Центральної районної СЕС. Керівник пляжу повинен донести цю інформацію до відпочивальників, розмістити оголошення на табличках", - пояснив В. Ганусовський.

За його словами, на другому офіційному міському пляжі - "Чайка", розташованому в Корабельному районі, два тижні тому також було зафіксовано значне перевищення норми: 6000 200 одиниць лактозопозитивної кишкової палички.

Головний лікар Корабельної районної СЕС підписав розпорядження про заборону купання на пляжі. Однак останній відбір води, який зробили 19 червня, показав, що вода відповідає вимогам норми, і купання було дозволено.

"Нині показник збудника кишкової палички на пляжі "Чайка" на нормальному рівні, нічого незвичайного ми не спостерігаємо. Обстановка не вимагає нашого втручання. Але особисто я в такій воді купатися не хотів би. Або приймав би душ, щойно вийшовши з води. Але люди самі вирішують для себе, купатися чи ні. У кожному разі, необхідно дотримуватися заходів обережності під час купання і намагатися не заковтувати воду всередину", - зазначив В. Ганусовський.

Раніше повідомляли, санітарний паспорт отримали 6 із 11 київських пляжів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram