ГоловнаСуспільствоЖиття

Поляки перепросили українок чотирма мовами

Журналісти кажуть, що не хотіли образити своїми жартами.

Поляки перепросили українок чотирма мовами
Куба Воевудский и Михал Фигурский
Фото: obozrevatel.com

В ефірі польської радіостанції Eska Rock 22 червня журналісти попросили пробачення в громадянок України за непристойні жарти, які перед тим озвучили двоє радіоведучих.

Вибачення прозвучали польською, англійською, російською та французькою мовами під звуки національного гімну України від імені радіостанції та працівників програми Poranny WF. Озвучив вибачення журналіст Міхал Фігурський.

"Хочемо висловити своє глибоке співчуття з приводу наших висловлювань про українських жінок", - почав він свою коротку заяву.

Як зазначив журналіст, він і Куба Воєвудський своїми висловлюваннями не хотіли образити українок, а втілили образи вигаданих людей, які нібито дуже засмучені через погані результати гри збірної Польщі з футболу і заздрили успіхам збірної України на Євро-2012. "Особисто вважаємо, що українські жінки мають виняткову красу, яка викликає у нас подив і повагу, що стосується також інших ваших представників прекрасної і братньої нам, полякам, нації", - заявив Фігурський.

"Просимо у вас вибачення..." - резюмував журналіст, який зачитував вибачення чотирма мовами близько двох хвилин.

Додатково один з гостей ранкової програми Poranny WF зачитав те саме вибачення данською мовою.

Нагадаємо, двоє польських журналістів - Куба Воєвудський і Міхал Фігурський - в ефірі радіостанції Eska Rock дозволили собі непристойні жарти про громадянок України.

Після цього кілька неурядових польських і українських організацій у Польщі передали в прокуратуру матеріали про порушення журналістами законодавства, яке забороняє ксенофобські висловлювання і передбачає за такі вчинки позбавлення волі до трьох років.

Зі свого боку, Міністерство закордонних справ України зажадало публічних вибачень від авторів цих некоректних висловлювань. Разом із тим МЗС переконане, що польська сторона вживе заходів задля адекватного реагування та недопущення таких ситуацій у майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram