ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луцьку експерти назвали причини руйнування п'ятиповерхівки

Почалися роботи з укріплення будинку.

У Луцьку експерти назвали причини руйнування п'ятиповерхівки
Фото: www.volynpost.com

У Луцьку експерти назвали попередні висновки про причини руйнування будинку, внаслідок чого загинули дві людини. Висновок надав Луцькій міській раді Рівненський Національний університет водного господарства та природокористування, повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Як зазначено у висновках експертів, "руйнування частини будинку викликано втратою несучої здатності міжвіконного інтерфейсу простінки першого поверху (на це вказує характер і порядок падіння конструкцій)".

Крім того, у висновках зазначено, що "технічний стан будівельних конструкцій квартир між першим і другим під'їздами - аварійний (подальша їх експлуатація не допускається). Щоб запобігти аварійній ситуації в інших частинах будинку, рекомендується терміново виконати посилення міжвіконних простінків зовнішньої несучої стіни першого поверху".

Луцький міський голова Микола Романюк вже дав доручення з сьогоднішнього дня почати роботи зі зміцнення міжвіконних простінків зовнішньої несучої стіни, щоб запобігти аварійній ситуації в інших частинах будинку.

Нагадаємо, 10 червня в Луцьку обвалився під'їзд п'ятиповерхового будинку. Загинули двоє людей, зруйновано 8 квартир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram