ГоловнаКультура

У Київському зоопарку виявили порушення на 5 млн грн

Держфінінспекція перевірила роботу комунального підприємства.

У Київському зоопарку виявили порушення на 5 млн грн
Фото: vdonetske.net.uaJPG

Держфінінспекція Києва виявила фінансові порушення в діяльності Київського зоопарку на суму 4,941 млн грн в четвертому кварталі 2011 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"За результатами контрольного заходу виявлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму 4 941,36 тис. гривень, що призвело до втрат 510,51 тис. гривень", - сказано в ньому.

Зокрема, за даними Держфінінспекції, Київським зоопарком не проведено індексацію житлового фонду (житлові будинки), що призвело до заниження вартості основних засобів на 3 483,69 тис. гривень, завищено суму понесених витрат у розмірі 473,5 тис. гривень за рахунок списання виготовленої проектної документації та завищено вартість основних засобів, запасів на загальну суму 418,12 тис. гривень.

Крім того, виявлено закупівлі кормів за завищеними цінами, що призвело до зайвих витрат коштів на суму понад 190 тис. гривень.

Також зоопарком не перераховано до бюджету міста Києва частину чистого прибутку у розмірі 124,64 тис. гривень за третій квартал 2011 року.

Нагадаємо, у Київській міській адміністрації затвердили План організації всієї території київського зоопарку, до якої увійшли ділянки площею 10 га, куди відвідувачів раніше ніколи не пускали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram