ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медики розповіли, як уберегтися від перегріву

У МОЗ рекомендують більше пити та менше рухатися.

Медики розповіли, як уберегтися від перегріву

У спеку насамперед необхідно знизити фізичну активність, розповіли в Міністерстві охорони здоров'я України.

Обмін тепла в організмі людини (метаболічна теплопродукція) залежить від рівнів фізичної активності, акліматизації, віку і статури. Люди повинні знати про підвищення ризику в разі фізичної активності під час спекотної погоди та симптоми теплового удару, зазначили в МОЗ.

Щоб уберегти своє здоров'я від негативного впливу спекотної погоди, необхідно, перш за все, збільшити споживання рідини протягом дня.

Літні люди повинні часто пити воду, не очікуючи відчуття спраги. Більш пильно необхідно стежити за водним статусом людей, які не можуть обслуговувати себе самостійно, до таких належать лежачі хворі, діти, пацієнти зі зниженою розумовою функцією.

Медики радять уникати влітку вживання алкоголю, особливо це стосується міцних алкогольних напоїв.

Люди з підвищеною чутливістю до спеки повинні залишатися в прохолодних або кондиціонованих приміщеннях упродовж того часу, коли сонце перебуває в найактивнішій фазі (з 12:00 до 16:00).

Важливо звертати увагу на одяг. У період літньої спеки слід вибирати одяг із легких і натуральних матеріалів, носити головні убори, а також уникати тісного одягу.

Також медики попереджають, що хворим, які вживають будь-які лікарські препарати, слід обов'язково радитися зі своїм лікарем щодо того, як вони можуть впливати на організм людини під час літньої спеки.

Пацієнти, які вживають препарати, що знижують втрату тепла, повинні бути поінформовані лікарем про самообстеження. Препаратами високого ризику в період спеки є діуретики, антихолінергічні засоби, нейролептики.

Раніше повідомляли, в Києві через спеку спалахнув трамвай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram