ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна перебуває на 100 місці за рівнем щастя

У рейтингу взяла участь 151 держава світу.

Україна перебуває на 100 місці за рівнем щастя
Фото: Макс Левин

Україна зайняла 100 місце в рейтингу найщасливіших країн світу за версією британського дослідницького інституту New Economics Foundation (NEF).

Список NEF складають раз на кілька років на підставі оцінки "індексу щастя" (Happy Planet Index, HPI), у визначенні якої цього року взяла участь 151 держава світу.

Для розрахунку індексу HPI враховують не валовий внутрішній продукт або середній дохід на душу населення, а такі фактори та критерії, як суб'єктивна задоволеність життям, очікувана тривалість життя і рівень енергоспоживання. За сукупністю цих показників трійку щасливих держав 2012 року очолили Коста-Рика, В'єтнам і Колумбія.

За словами авторів дослідження "індексу щастя", HPI простежує принципи, що показують, як можна досягти щасливішого і довшого життя, при цьому живучи розумно в сенсі екології. Метою складання такого списку було показати, що рівень добробуту не обов'язково повинен бути прив'язаний до високого рівня споживання ресурсів, зазначають експерти.

Уперше HPI розрахували фахівці New Economics Foundation 2006 року. Дуже низьким виявився показник "індексу щастя" у Сполучених Штатах (105 місце) і в Росії (122 місце).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram