ГоловнаСуспільствоЖиття

Психологи забракували для служби в міліції 1,3 тис. осіб

Фахівці розповіли про методики професійного відбору.

Психологи забракували для служби в міліції 1,3 тис. осіб

За минулий рік через Центр психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України пройшли майже 56 тисяч осіб, з них - 13,2 тис. кандидатів на службу в міліції і 6,6 тисяч охочих навчатися у відомчих навчальних закладах.

Про це повідомили в прес-службі МВС.

Понад 1,3 тис. осіб не пройшли через "сито" відбору психологів і на службу в міліцію не потрапили. Показником професіоналізму фахівців Центру є той факт, що, крім правоохоронців, підбір свого персоналу їм довіряють навіть банківські установи.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко відвідав Центр психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України. Керівник відомства ознайомився з роботою закладу, новітнім обладнанням та методиками професійного підбору кандидатів на службу в міліції.

Керівник Центру Ірина Бородіна зазначила, що заклад, який вона очолює, - єдиний у своєму роді, таких структур немає в жодному правоохоронному відомстві України. Наступного року персонал Центру буде святкувати 20-річний ювілей з моменту його створення.

Серед першочергових завдань, які виконує Центр психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України, - вивчення психологічного та психічного стану кандидатів на службу в органах внутрішніх справ, а також абітурієнтів навчальних закладів відомства.

Крім того, на фахівців Центру покладено психологічний супровід працівників органів внутрішніх справ протягом років служби, а також пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ та членів їх родин.

Висновками фахівців Центру довіряють не тільки в міліції. На базі Центру та його регіональних структурних підрозділів здійснюється підбір кандидатів на службу та їх поточне обслуговування для Національного банку України, Генеральної прокуратури України, Державної пенітенціарної служби України, Ощадного банку України тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram