ГоловнаКультура

Попова не влаштовує рівень соцзахисту столичних таксистів

Голова КМДА має намір навести лад на ринку таксомоторних перевезень.

Попова не влаштовує рівень соцзахисту столичних таксистів
Фото: Макс Левин

Після закінчення чемпіонату Європи з футболу голова КМДА Олександр Попов має намір упритул узятися за впорядкування столичного ринку таксомоторних перевезень.

"Жодних кардинальних змін на ринку не відбувається і, думаю, найближчим часом не буде. Але всі ми розуміємо, що є проблема. І, зокрема, це тіньовий ринок. Ну, не можна в цивілізованій країні працювати нелегально, не сплачуючи податків, не вирішуючи проблеми соціального захисту людей, які на цьому ринку працюють, і не забезпечуючи безпеки перевезень тих людей, кому цей ринок надає послуги. Це все проблемні питання, над якими ми точно будемо працювати", - сказав Олександр Попов.

За словами градоначальника, напередодні Євро міська влада розпочала діалог із таксистами. "Це принципово важливе питання. Самі учасники ринку повинні відповісти на питання, як цивілізовано вийти на правильні умови роботи в місті та в якому напрямку розвивати послуги таксомоторних перевезень. Упевнений, що відповідь не буде знайдено швидко, але її буде знайдено", - заявив Попов.

У другій половині 2012 року міська влада планує не тільки обговорити ситуацію, що склалася із таксистами і киянами, які користуються їхніми послугами, а й підготувати нову нормативну базу для цивілізованого вирішення накопичених проблем.

"Ніхто не збирається махати шаблею, але діалог відбудеться, він зараз триває, будуть дискусії і будуть ухвалені компромісні, правильні рішення", - наголосив Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram