ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов готує Wi-Fi-прорив у Києві

На думку керівництва столиці, місця з безкоштовним інтернетом підкажуть кияни.

Попов готує Wi-Fi-прорив у Києві

Пілотний проект з облаштування безкоштовного доступу до Wi-Fi на Хрещатику, реалізований КМДА та столичними бізнес-структурами, які виступили спонсорами проекту, визнано вдалим.

Міська влада, вивчивши думку киян і гостей міста, ухвалила рішення продовжувати розвиток проекту, створивши "зони безкоштовного інтернету" в інших популярних громадських місцях столиці, причому не тільки в центрі.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, вже до осені безкоштовний Wi-Fi з'явиться на площі Івана Франка та на Оболонській набережній, у парку Тараса Шевченка та на Контрактовій площі.

Останні дві точки, можна припустити, стануть надпопулярними серед молоді, адже парк Шевченка розташований біля головного корпусу Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а Контрактова площа - улюблене місце студентів Києво-Могилянської академії.

Також упродовж літа з'явиться перша точка безкоштовного Wi-Fi і на Лівому березі. "Пілотним" у рамках проекту на Лівобережжі стане Wi-Fi в парку Позняки.

За словами керівництва міста, це тільки початок. Столична влада має намір створити зони вільного доступу до інтернету і в інших районах міста. Де саме - мають підказати самі кияни.

"Ми хочемо, щоб кияни самі визначалися, де найбільше потрібен Wi-Fi. Тому протягом червня-серпня буде створено сайт проекту KYIV FREE Wi-Fi, на якому жителі міста зможуть самостійно голосувати і визначати такі зони безкоштовного Wi-Fi-покриття", - зазначає Руслан Крамаренко.

Нагадаємо, що за ініціативою голови КМДА Олександра Попова столиця також приступила до забезпечення бездротового доступу до мережі інтернет за допомогою Wi-Fi в лікарнях міста. На думку О. Попова, впровадження в лікувальних установах такого додаткового сервісу підвищить якість комфорту пацієнтів, а саме на підвищення комфорту життя киян спрямована сьогодні робота міської влади.

Крім того, місто працює над створенням мережі Wi-Fi в метрополітені. Очікується, що цей складний проект буде реалізовано також до кінця літа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram