ГоловнаСуспільствоПодії

США висунули звинувачення громадянинові України в розповсюдженні дитячого порно

Розслідування цього випадку назвали найуспішнішим в історії США.

США висунули звинувачення громадянинові України в розповсюдженні дитячого порно
Максим Шинкаренко
Фото: http://www.segodnya.ua/

Влада США висунула звинувачення 33-річному громадянинові України, мешканцю Харкова Максимові Шинкаренку в розповсюдженні дитячої порнографії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури округу Нью-Джерсі (США).

Згідно з повідомленням, розслідування цього випадку є найуспішнішим розслідуванням злочинів, пов'язаних із дитячою порнографією в історії США.

Прес-служба повідомляє, що понад 560 громадян США в 47 державах світу було засуджено за користування сайтом Шинкаренка.

Шинкаренка заарештували 2009 року в Таїланді, куди він їздив відпочивати.

Його екстрадиція в США відбулася на початку червня 2012 року, американська прокуратура вже надала обвинувальний акт Шинкаренкові.

Йому висунуто 32 пункти звинувачення, зокрема, змову з метою транспортування дитячої порнографії, змову з метою реклами дитячої порнографії, її реклама та участь у підприємстві з експлуатації дітей і відмивання грошей.

Шинкаренко заснував і керував сайтом, який пропонує абонентам доступ до тисяч зображень і відео, які демонструють сексуальну наругу й експлуатацію хлопчиків і дівчаток у віці від немовлят до підлітків.

Згідно з повідомленням, з грудня 2003 року по липень 2008 року Шинкаренко та його спільники заробили сотні тисяч доларів на продажу доступу до сайту для клієнтів у всьому світі, в тому числі в США.

Шинкаренкові загрожує від 5 до 20 років тюремного ув'язнення і від 250-ти до 500 тис. доларів штрафу за кожним пунктом звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram