ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала іноземців за підозрою в крадіжці коштів з банківських карток

Бразильські громадяни використовували скіммінговий пристрій для отримання грошей.

Міліція затримала іноземців за підозрою в крадіжці коштів з банківських карток
Фото: mirvam.org

Міліціонери 10 червня затримали двох громадян Бразилії за підозрою в крадіжці 62,2 тис. грн з банківської картки в Києві.

Про це повідомило джерело в органах внутрішніх справ.

28 - і 34-річний іноземці приїхали в Україну менше ніж місяць тому й оселилися на орендованій квартирі на вулиці Богдана Хмельницького. На цій самій вулиці знаходиться банкомат, за допомогою якого вони здійснили операцію.

Для скоєння злочину чоловіки використовували скіммінговий пристрій, призначений для зчитування магнітної смуги банківських платіжних карт, і дублікати банківських карт, емітентами яких є 25 українських банків.

Встановивши скіммінговий пристрій на банкомат, іноземці дочекалися поки жертва зніме гроші, після чого за допомогою дубліката картки зняли з її рахунку залишок коштів на зазначену суму.

Проти підозрюваних порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 190 (шахрайство), частиною 2 статті 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) і частини 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів) автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу.

Триває слідство.

Нагадаємо, в Донецькій області затримано 30-річного мешканця Слов'янська, який викрав понад один мільйон гривень, розкриваючи банкомати в різних містах регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram