ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Центр Києва патрулюватиме веломіліція

Основне завдання велопатрулів - запобігати правопорушенням у фан-зоні.

Центр Києва патрулюватиме веломіліція
Фото: sovsport.ru

У Києві під час Євро-2012 правопорядок забезпечуватимуть велопатрулі та кінна міліція.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС в м. Києві.

Велопатрулі створено спеціально для охорони громадського порядку в центрі столиці, де рух автотранспорту перекрито.

"Залізний кінь" дає можливість легко маневрувати серед натовпу людей і швидко приїжджати на виклик. Столична міліція запровадила чергування парних патрулів спільно з охоронною компанією "Венбест", яка виступила спонсором придбання велосипедів для правоохоронців. Тепер працюватимуть 4 таких парних велопатрулі. До складу кожного входить один правоохоронець та один співробітник компанії "Венбест".

Основне завдання велопатрулів - запобігати правопорушенням, зокрема, в фан-зоні на Майдані Незалежності та Хрещатику. У дні матчів маршрут велопатрулів пролягатиме від Європейської площі до стадіону "Олімпійський".

"Кінні патрулювання під час чемпіонату Євро-2012 будуть задіяні в охороні громадського порядку в лісопаркових зонах, безпосередньо на Трухановому острові, де розташовано наметове містечко, а також під час проведення матчів - на стадіоні "Олімпійський". Кінні патрулі виконують переважно профілактичну роль, але, якщо скоюється правопорушення чи злочин, вони реагують миттєво", - сказано в повідомленні прес-служби.

Всього під час фінальних матчів чемпіонату за громадським порядком у Києві стежитимуть до 7 тис. працівників міліції, які працюватимуть в цілодобовому режимі.

Нагадаємо, в Україні та Польщі сьогодні стартує Євро-2012.

Раніше повідомляли, що безпеку в офіційній фан-зоні УЄФА на Хрещатику в Києві забезпечуватимуть щодня від 300 до 500 патрульних і система відеоспостереження з 59 відеокамер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram