ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Прикордонники обіцяють реєструвати вболівальників в аеропортах за 20 секунд

Процедура пропуску відповідає вимогам УЄФА.

Прикордонники обіцяють реєструвати вболівальників в аеропортах за 20 секунд
Фото: Страница Бориса Колесникова на facebook.com

Процедура пропуску європейських уболівальників в українських аеропортах триватиме 20 секунд.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції старший офіцер головного центру з питань підготовки до проведення Євро-2012 Адміністрації прикордонної служби України Костянтин Дашевський.

"У відповідності до вимог УЄФА ми приводили всі свої технологічні процеси в пунктах пропуску, а саме - 20 секунд на оформлення одного пасажира", - сказав К. Дашевський.

Він пояснив, що цей час на оформлення пасажирів затверджено порядком надання інформації від авіакомпанії Держприкордонслужбі та Державній митній службі.

Зокрема, іноземна авіакомпанія після реєстрації пасажира в аеропорту відльоту передаватиме інформацію про нього в аеропорт прибуття, зокрема, в "Бориспіль". В аеропорту "Бориспіль" спеціальний диспетчерський пункт цю інформацію перевірятиме та передаватиме в аеропорти інших приймаючих міст.

"Таким чином, після прибуття рейсу в українські аеропорти ми будемо здійснювати лише ідентифікацію особи і пропускати людину через кордон", - підкреслив К. Дашевський.

За його словами, на автомобільних та залізничних пунктах пропуску також створено всі умови для швидкого перетину кордону вболівальниками.

Нагадаємо, Держприкордонслужба визначила пункти пропуску для вболівальників Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram