ГоловнаСуспільствоЖиття

Донецьку фан-зону протестували діти

У місті проводять останні приготування до Євро-2012.

Донецьку фан-зону протестували діти
Фото: segodnya.ua

До старту Євро-2012 залишилися лічені дні (ЧЄ розпочнеться 8 червня), і в Донецьку проводять останні приготування. У суботу, 2 червня, влада на день відкрила офіційну фан-зону в парку ім. Щербакова, щоб маленькі донеччани мали змогу першими оцінити готовність Мекки футбольних фанатів.

На території в 6 гектарів, обгородженій парканом, ті, хто не дістане квитка на стадіон, зможуть безкоштовно подивитися на великих телеекранах трансляції матчів. Фан-зона готова прийняти більш ніж 30 тисяч фанатів, а в суботу на території святкували День захисту дітей близько двох тисяч маленьких донеччан.

Дітей розважали ляльки-велетні, з якими можна було сфотографуватися. Сміливі і спритні могли спробувати свої сили в різних іграх і змаганнях, для любителів танців була дискотека. Також не обійшлося без традиційного конкурсу малюнку на асфальті, на якому було чимало зображень на тему Євро: футбольні м'ячі, футболісти, символіка футбольного свята. Крім того, цього дня гостей свята пригощали безкоштовним морозивом.

Дитяче свято стало перевіркою готовності фан-зони до прийняття вболівальників. "Нас обшукали на вході, ніби ми на "Арену" прийшли. Узагалі-то, на час Євро це правильно, а на дитячому святі мені це здалося недоречним", - поділилася із "Сегодня" донеччанка Євгенія Івченко.

На вході відвідувачів зустрічали сек'юриті, перевіряли вміст торбин і наявність заборонених предметів. У фан-зоні вже встановлено сцену, туалети, торгові намети офіційних спонсорів Євро-2012. А от дитячий майданчик, що ось-ось має з'явитися на території, до свята змонтувати не встигли.

Окрім того, до старту Євро робітникам потрібно встигнути встановити три екрани для показу матчів і обладнати точки харчування та магазини із сувенірами. "Видно, що роботи в них багато, все ще в стані напівготовності, сподіваюся, вони встигнуть, а то перед туристами соромно буде", - говорить донеччанин Олег Пронін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram