ГоловнаСуспільствоЖиття

Українців засудили до 10 років позбавлення волі за пособництво режиму Каддафі

Одного росіянина засуджено довічно.

Українців засудили до 10 років позбавлення волі за пособництво режиму Каддафі
Фото: podrobnosti.ua

Суд Триполі виніс звинувачувальні вироки 19 громадянам України, яких у Лівії звинувачували в пособництві армії скинутого полковника Муаммара Каддафі.

Про це повідомляє в понеділок агентство Франс Прес.

Зокрема, всіх 19 громадян України засудили до 10 років позбавлення волі. Росіянина, якого звинувачують у координуванні групи, засуджено до довічного ув'язнення. Ще один росіянин і троє громадян Білорусі отримали по 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 27 серпня 2011 року лівійські повстанці затримали 25 громадян України, Росії та Білорусі. Їх звинуватили в тому, що вони нібито брали участь у військових діях на боці військ Каддафі.

У середині лютого 2011 року в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою демісії полковника Муаммара Каддафі, що правив країною більш ніж 40 років. Згодом виступи переросли в збройне протистояння між силами режиму й опозицією, що отримала підтримку сил НАТО. Опозиція сформувала в Бенгазі Перехідну національну раду, яку оголосила єдиним легітимним органом влади в країні.

Муаммар Каддафі загинув 20 жовтня на околиці міста Сирт від рук повстанців, які захопили його. За час бойових дій між прихильниками владного режиму та силами опозиції загинули тисячі людей, великих збитків завдано економіці країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram