ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Горячие точки Киева

Попов хоче зберегти дух Андріївського на відреставрованій вулиці

У КМДА готують масштабну програму відкриття узвозу.

Попов хоче зберегти дух Андріївського на відреставрованій вулиці
Фото: kmv.gov.ua

Міська влада готує цікаву і насичену програму відкриття після реконструкції відомої вулиці країни - Андріївського узвозу.

Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов під час прес-конференції, проведеної разом зі співавтором культурної програми відкриття Олегом Скрипкою, повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Ми хочемо, щоби свято відкриття Андріївського узвозу запам'яталося киянам. І раді, що нам у цьому допомагатиме відомий співак і громадський діяч Олег Скрипка, який охоче підтримав наші та запропонував власні цікаві ідеї", - прокоментував голова КМДА спільні плани міської влади та представників творчої інтелігенції Києва.

Наприклад, планують, що вулицею будуть прогулюватися відомі кіноперсонажі - Проня Прокопівна та Свирид Голохвастов, або герої творів Михайла Булгакова, або просто люди, одягнені в одяг кінця XIX - початку ХХ століття.

Так, цієї неділі, 3 червня, для киян і гостей міста організатори готують низку цікавих заходів, приурочених до відкриття узвозу, які об'єднають і часи середньовічного Києва, і період початку ХХ століття. Урочистості розпочнуться о 15.00.

Крім того, на відвідувачів Андріївського чекає традиційна сувенірна продукція та вироби вітчизняних художників, без яких уже ніхто не уявляє існування узвозу.

Також під час прес-конференції Олександр Попов зазначив, що продовжує працювати над тим, щоб важливі питання життєдіяльності цієї вулиці вирішували безпосередньо її жителі.

"Управління цією територією хочемо передати людям, які там проживають або представляють свою творчість. Це моя принципова позиція, і я все зроблю, щоб так і було. Переконаний, тільки в такий спосіб можна зберегти дух Андріївського узвозу", - зазначив голова міськадміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram