ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін розписав вихідні на червень

Дні матчів Євро-2012 можуть стати неробочими.

Кабмін розписав вихідні на червень
Фото: Макс Левин

Наступного місяця співробітників підприємств і організацій, де встановлено п'ятиденний робочий тиждень, очікують два додаткові вихідні. А в містах, які приймають Євро-2012, місцева влада рекомендує працедавцям влаштувати вихідні ще й у дні проведення матчів.

Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

У неділю, 3 червня, через п'ятдесят днів після Великодня, відзначають одне з найбільших православних свят - День святої Трійці. Оскільки святкування припадає на неділю, то наступний після Трійці день - понеділок, 4 червня - також буде вихідним.

28 червня в Україні відзначають День Конституції. Оскільки цього року святкування припадає на четвер, Кабмін рекомендував керівникам підприємств і організацій для більш раціонального використання робочого часу наступного дня, 29 червня, також зробити вихідний. Отже, завдяки Дню Конституції українці зможуть відпочити чотири дні поспіль. Однак відпрацювати за 29 червня доведеться вже згодом у суботу, 7 липня.

Окрім того, Київська міська рада рекомендувала оголосити вихідними дні проведення матчів Євро-2012 у столиці - 11, 15 і 19 червня (випадають на робочі дні). Львівська міська рада також рекомендувала оголосити вихідним 13 червня, день проведення матчу у Львові, щоб уболівальники змогли подивитися футбол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram