ГоловнаСуспільствоОсвіта

Три приватні ВНЗ втратили ліцензії

Інспектори констатували низький рівень знань студентів цих вишів.

Три приватні ВНЗ втратили ліцензії
Фото: sergeichuksin.wordpress.com

Міносвіти анулювало ліцензії трьом приватним вищим навчальним закладам.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Рішення ухвалено на засіданні Державної акредитаційної комісії за результатами планових комплексних перевірок Державною інспекцією навчальних закладів України.

Ліцензії анульовано Донецькому коледжу радіоелектроніки та управління (повністю - для всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів і спеціальностей); Київському університету "Східний світ" (повністю - для всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів і спеціальностей); Київському економічному інституту менеджменту (на підготовку молодших спеціалістів за фахом "Фінанси та кредит", "Комерційна діяльність", "Ресторанне обслуговування").

Окрім того, Київському економічному інституту менеджменту надано тримісячний термін, щоб усунути виявлені вади і порушення під час підготовки бакалаврів, спеціалістів, магістрів.

Як зазначили в Міносвіти, під час перевірок інспектори ДІНЗ зафіксували численні порушення ліцензійних умов надання освітніх послуг і виявили низьку якість підготовки фахівців. Зокрема, встановлено невідповідність у кадровому, навчально-методичному, матеріально-технічному забезпеченні, порушення умов прийому до вищих навчальних закладів і процедури призначення керівників вишів.

Окремо зазначено про низький рівень знань студентів за результатами проведених контрольних робіт, додали в міністерстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram