ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києва з'явиться антилоготип

Росіяни надіслали роботи на конкурс.

У Києва з'явиться антилоготип
Фото: life.comments.ua

У Києві відкрилася виставка "Альтернативні логотипи Києва", ідея якої виникла після скандалів навколо офіційного визначення єдиного символу столиці.

Про це розповів куратор Центру сучасного антимистецтво Тодор Александров.

"Ми не планували проводити щось таке, адже логотипи - не зовсім наша тематика. Утім, усі ці вибори-перевибори, сварки та суперечки з приводу туристичного символу столиці привели до того, що логотипи заочно подружилися з антимистецтвом", - сказав Александров.

Фото: life.comments.ua

Daria (м. Київ)

"Якщо на метровому п'ятачку перед вашим будинком іще не зведено новобуду, вам дуже пощастило. Поки що"

Фото: life.comments.ua

Наталія Дмитрова (м. Київ)

"Дивний логотип із психоделічним єдинорогом і вершником у масці приховає від очей іноземців значно серйозніші проблеми Києва. Або не приховає".

Фото: life.comments.ua

Анна Ghernysh (м. Київ)

"Серед іноземних гостей столиці знайдуться ті, хто тридцять із гаком років тому приїжджав до Києва на Олімпіаду-80. Їм логотип допоможе згадати молодість. Інші ж побачать у ньому лише ведмедика, який доживає віку".

За його словами, на конкурс надійшло близько 70 варіантів логотипів, із яких для основного конкурсу відібрали 10 найцікавіших. "Декотрі з них були виконані так професійно і якісно, що гідні стати офіційним лого міста. Ми ж у виборі керувалися не тільки виконанням, а й закладеною в роботу ідеєю. Передусім роботи повинні були нести певне смислове навантаження, нагадувати про певні риси міста", - зазначив куратор Центру антимистецтва.

Фото: life.comments.ua

Дмитро Логачев (м. Київ)

"Найбільше у світі деякі політики і бізнесмени люблять грати в тетрис. Фігурки їм складати не дуже вдається, але завалити ними все місто - на ура".

Фото: life.comments.ua

Ania (м. Київ)

"Благородне прагнення українців учити рідну мову дивовижно обернулося тим, що і рідної не дуже ми знаємо, і з іноземними не дуже дружимо".

Роботи на конкурс могли прислати всі охочі.

"На наш подив, свої варіанти логотипів прислали три людини з Росії й одна з Білорусі. Наскільки мені відомо, Іван Раумов із Барнаула (автор роботи, яка увійшла у виставкову десятку) ніколи не був в Україні, але запропонував малюнок, який чудово характеризує те, що відбувається з Києвом. Думаю, йому це вдалося завдяки тому, що ідентичні проблеми мають тільки українські міста, а й російські", - розповів Александров.

Фото: life.comments.ua

Іван Раумов (м. Барнаул, Росія)

"Кожен, кого хоч раз пустили на столичну кухню, робить усе можливе для того, щоб відкусити найбільшу і найсмачнішу частину міста».

Фото: life.comments.ua

Олексій Волов (м. Київ)

"Логотип є своєрідною інтерпретацією освідчення в коханні до рідного міста».

Фото: life.comments.ua

Анна Ghernysh (м. Київ)

"Кількість реклами в столиці зростає так швидко, що скоро в Києві може не залишитися місця для самого Києва".

Виставка "Альтернативні логотипи Києва" до 20 червня проходить у Центрі сучасного антимистецтва. Голосувати за кращий логотип можна на сторінці арт-інституції в соціальній мережі Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram