ГоловнаСуспільствоПодії

Убивці фотокора Розвадовського загрожує довічний термін

Адвокат хоче перекваліфікувати статтю.

Убивці фотокора Розвадовського загрожує довічний термін
Фото: gazeta-2000.livejournal.com/

Підозрюваному в жорстокому вбивстві фотографа київського тижневика "2000" Віталія Розвадовського Ярославові Полушкіну загрожує довічне ув'язнення.

Про це пише Сегодня.

Слідство просить для головного обвинуваченого в убивстві фотографа Віталія Розвадовського довічне, проте його адвокат Віктор Чевгуз наполягає на двох роках позбавлення волі. Свою вимогу захист обґрунтував так: "Слідство неякісне, обвинувачення неконкретне", - пише видання.

"Закидають йому (Полушкінові - Ред.) вбивство з корисливих спонукань. А що було користю? Гроші, золото? Гроші на телефони він узяв у вересні. То за що вбив? Стаття передбачає довічне, тому обвинувачення має бути конкретним. Щодо свідчень співучасників, то на початку був ажіотаж, затримали всіх, сказали, мовляв, будеш давати свідчення, випустимо, ні - будеш сидіти. Про інформацію, що мій підзахисний після вбивства завдавав ударів камінням, я не знаю", - каже Чевгуз.

За його словами, статтю потрібно перекваліфікувати з умисного вбивства (115 стаття) в умисне вбивство, але вчинене з перевищенням меж необхідної оборони (118 стаття), яка передбачає два роки в'язниці.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд на попередньому слуханні ухвалив рішення призначити перше судове засідання у справі про вбивство Розвадовського на 12 червня. Суддя відхилив клопотання сторони обвинуваченого про повернення справи на досудове розслідування.

Розвадовського вбили 28 листопада 2011 року близько 23:00 біля під'їзду власного будинку по Харківському шосе, 168, у Києві. За цим фактом міліція порушила кримінальну справу згідно зі статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram