ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція хоче порушити кримінальну справу через побиття геїв у Києві

У столиці зірвали проведення гей-параду.

Міліція хоче порушити кримінальну справу через побиття геїв у Києві
Фото: http://korrespondent.net

Управління МВС у Дніпровському районі Києва вирішує питання про порушення кримінальної справи за фактом завдання тілесних ушкоджень організаторам першого гей-параду в Києві.

Як повідомили в міліції, 19 травня в Київську міську держадміністрацію надійшло повідомлення від представників ЛГБТ-спільноти про проведення ними 20 травня мирної демонстрації і ходи в центральній частині міста.

Крім того, в КМДА надійшло кілька звернень від різних громадських організацій про проведення на території Шевченківського, Подільського і Печерського районів столиці акцій протесту проти проведення форуму представниками сексуальних меншин.

Напередодні проведення заходів керівництво управління громадської безпеки Головного управління внутрішніх справ київської міліції провело зустрічі з ініціаторами повідомлень і заяв. Під час конструктивної розмови їх попередили про дотримання вимог чинного законодавства та недопущення будь-яких протиправних дій. Згідно з поданими заявками, у масових заходах планували взяти участь понад 6 тисяч громадян.

20 травня близько 13:00 в зазначеному в заявці місці зібралися кілька десятків представників ЛГБТ-спільноти. Вони, дізнавшись про проведення альтернативної акції представниками громадських організацій та об'єднань з протилежними поглядами, відмовилися від проведення свого заходу і звернулися до правоохоронців із проханням супроводжувати їх до замовленого ними автобуса. Пізніше учасники акції роз'їхалися різними видами наземного транспорту.

За даними міліції, через декілька годин у Дніпровське РВВС Києва надійшло повідомлення, що на вулиці Попудренка кілька невідомих осіб у масках завдали тілесних ушкоджень двом представникам секс-меншин, після чого з місця події зникли.

Один із потерпілих - виконувач обов'язків президента однієї з громадських організацій сексменшин. Інший - його однодумець, житель іншого регіону. Постраждалих доправлено в лікарню з діагнозом: у першого - закрита черепно-мозкова травма та забій м'яких тканин обличчя, у другого - забій м'яких тканин обличчя. У лікарні чоловікам надали медичну допомогу. Надалі постраждалі відмовилися від госпіталізації і покинули медичний заклад.

Один із потерпілих звернувся із заявою в Дніпровське управління МВС за фактом завдання йому тілесних ушкоджень. Інший категорично відмовився від написання заяви та надання будь-яких пояснень, мотивуючи це тим, що йому треба повертатися додому. Нині вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Нагадаємо, 20 травня невідомі в масках побили лідера гей-форуму Святослава Шеремета в районі станції метро Дарниця в Києві. До цього Шеремет на імпровізованій прес-конференції повідомив журналістам, що організатори гей-параду відмовилися від його проведення в Києві, тому що побоюються за життя і здоров'я учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram