ГоловнаСуспільствоЖиття

Лук'янівський ринок повернувся до нормальної роботи

Після вчорашньої події торгівлю відновлено.

Лук'янівський ринок повернувся до нормальної роботи
Фото: Макс Левин

Лук'янівський ринок повністю відновив свою роботу і зараз функціонує у штатному режимі, незважаючи на напад на одного з топ-менеджерів ринку Катерину Риженкову.

Про це повідомляє офіційна заява ТОВ "Квіткова галявина", яке є власником майнового комплексу ринку.

"У неділю, 20 травня, ми стали свідками цинічного і зухвалого злочину - замаху на життя заступника генерального директора компанії Катерини Риженкової. Невідомий напав на неї безпосередньо в приміщенні адміністрації Лук'янівського ринку, куди вона приїхала на зустріч з підприємцями. Катерині було заподіяно черепно-мозкову травму. Їй надали необхідну допомогу, проте стан її здоров'я нестабільний", - сказано в заяві компанії за підписом її генерального директора Андрія Сірика.

"Проаналізувавши обставини замаху, ми припускаємо, що його могло спровокувати оприлюднення фактів зловживань колишніх орендарів торгового комплексу - ТОВ "Лук'янівський ринок". Минулої п'ятниці Катерина Риженкова на брифінгу публічно заявила про результати первинного аудиту діяльності колишньої адміністрації базару, який викрив тіньові схеми взаємодії керівництва ТОВ із підприємцями та правоохоронними органами. А також установив факти мінімізації податкових зобов'язань", - сказано в документі.

У компанії припускають, що колишні орендарі ринку можуть бути причетними до того, що трапилося. І не виключають подальших провокацій.

Нагадаємо, в п'ятницю на брифінгу для ЗМІ Катерина Риженкова заявила, що 2011 року Лук'янівський ринок, на якому працюють більш ніж 500 підприємців, і через який щодня "проходять" десятки тисяч покупців, сплатив до бюджету близько 30 тис. грн податку на прибуток.

"Підприємство тільки офіційно задекларувало річні обороти на рівні 5 млн грн, а з кожного орендованого місця платило в середньому не більш ніж 5-6 грн. Це очевидна мінімізація", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram