ГоловнаСуспільствоОсвіта

Більшість дев'ятикласників не знають математики, - дослідження

Алгебру знають так само погано, як і геометрію.

Більшість дев'ятикласників не знають математики, - дослідження
архивное фото
Фото: moy-mir.ucoz.ru

Тільки 12,2% учнів дев'ятих класів знають математику на доволі високому рівні.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня в Україні" з посиланням на дослідження, яке провели серед школярів.

За результатами

зовнішнього тестування з математики, 2011 року за максимально можливої кількості тестових балів 51 середній бал учасників тестування становив 15,64. Чимало учасників набрало по 10 балів (таких десять тисяч осіб). Основна ж маса абітурієнтів набрала від п'яти до 20 балів.

В Україні немає масштабної

державної системи моніторингу, за даними якої можна було б оцінювати рівень математичної освіти в країні загалом. Але є локальні регіональні дослідження. І їхні результати невтішні.

Дослідження якості математичної освіти учнів 9 класів, яке провів Центр моніторингу столичної освіти 2011 року, засвідчило: на початковому рівні знають предмет 8,3% учнів, на середньому - 35,5, на достатньому - 44, на високому - 12,2%.

Аналіз діагностичних контрольних робіт, який провело Управління освіти Донецької області протягом 2011-2012 навчального року, також не заспокоює: алгебру знають на найвищому рівні 13% учнів, геометрію - 14%. На низькому і середньому рівні (на "двійку" і "трійку" за п'ятибальною шкалою) алгебру знають 55% учнів, геометрію - 56%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram