ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов збиратиме підписи за проведення референдуму

За словами голови КМДА, в Києві має бути встановлено реальну владу.

Попов збиратиме підписи за проведення референдуму
Фото: Макс Левин

Учора голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов отримав свідоцтво, що дає йому право збирати підписи за проведення першого Київського референдуму. Такі самі свідоцтва отримали десятки інших киян, які, як і Попов, стали членами ініціативної групи на підтримку референдуму.

"Сьогодні ми отримуємо свідчення, які дають кожному з нас право збирати підписи за проведення Першого референдуму киян. Саме від нас залежить, бути чи не бути референдуму. Щоби він відбувся і став вирішальним кроком до встановлення в Києві реальної влади киян, ми повинні зібрати понад 216 тисяч підписів. Вірю, що ми це зробимо. І цим вирішимо важливі і серйозні завдання", - сказав на врученні свідоцтв О. Попов.

Перш за все, референдум започаткує практику вирішення ключових питань життя столиці більшістю голосів киян, зазначив голова КМДА, говорячи про завдання референдуму. Крім того, за словами О. Попова, вже на першому референдумі кияни отримають змогу проявити солідарність із найменш соціально захищеними сусідами, друзями, родичами, колегами. Голосуючи за муніципальну міліцію, кияни "отримають дієвий інструмент наведення і дотримання порядку в рідному місті". А твердження базових проектних рішень Генерального плану встановить "жорсткі параметри позитивної столичної перспективи", - наголосив градоначальник.

"Київ розвиватиметься за планом, який забезпечить життєвий комфорт кожному жителю та всій громаді, а також захист історико-культурної та природної самобутності нашої стародавньої столиці", - заявив Олександр Попов.

Як повідомляли, ініціатором повернення до Києва прямого правління громади та впровадження практики проведення загальноміських референдумів виступив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Цю ідею підтримали кияни. У різних районах міста почали організовуватися ініціативні групи на підтримку референдуму. За законодавством для прийняття рішення про проведення місцевого референдуму ініціативна група має зібрати підписи не менш ніж 10% киян віком старше 18 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram