ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник вирішить проблему з чергами в дитсадках

У Києві створять нові дошкільні заклади.

Табачник вирішить проблему з чергами в дитсадках
Фото: Макс Левин

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає за необхідне відкриття в Києві 700 дитячих садків для вирішення проблем з чергами на місця до них.

Про це він написав у своєму особистому блозі.

За його словами, протягом 2011 року в Києві було створено 4,2 тис. нових місць у дитсадках.

Ми поставили завдання - за 2 роки повністю ліквідувати черги у дитячі садки. Тобто до кінця наступного року жодних черг в Україні в дитсадки не має бути.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

"У Києві ми створили 4200 нових місць у дитячих садках, але з урахуванням нових демографічних прогнозів для того, щоб повністю зняти чергу в дитсадках, потрібно близько 700 нових дошкільних закладів", - зазначає міністр.

За його словами, Міносвіти доопрацювало і передало у Кабінет Міністрів новий проект закону "Про внесення змін до закону "Про дошкільну освіту", який передбачає можливість створення корпоративних дитсадків.

На думку міністра, це полегшить шлях реєстрації та зменшить кількість регулятивних документів навколо створення дошкільних закладів, а також з'явиться можливість утворення дитсадків як структурних підрозділів початкової школи.

Нагадаємо, в серпні 2011 року Київська міська державна адміністрація заявила, що має намір ліквідувати дефіцит місць у дитсадках у 2012-2013 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram