ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Попов заступився за медсестер

На думку голови КМДА, однією з найактуальніших проблем є кадрове питання.

Попов заступився за медсестер

У Києві підбивають підсумки анкетування йта аналізують пропозиції медпрацівників щодо майбутніх складових Столичного стандарту здоров'я.

Про це голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов повідомив журналістів під час урочистих заходів з нагоди Всесвітнього дня медичної сестри, які проходили в середу, 16 травня.

"На жаль, сьогодні, коли говорять про проблеми медичної сфери, передусім згадують про роботу лікарів. Але ж медсестри - це дві третини медичного персоналу в будь-якому лікувальному закладі. Саме на медсестер покладено найважчі обов'язки догляду за пацієнтом. І лікарі, і пацієнти знають, наскільки важлива праця медичних сестер. Тому для мене дуже важливо, що на мій заклик щодо створення Столичного стандарту здоров'я відгукнулися, зокрема, і представники середньої медичної ланки. Для нас вкрай важливо, щоб майбутня столична медицина, її стандарт спиралися, зокрема, й на інтереси медичної сестри", - сказав Попов.

За словами градоначальника, сьогодні одна з найсерйозніших проблем столичної медицини - кадрове питання. Це підтверджують, зокрема, і результати анкетування. Дефіцит персоналу в комунальних медустановах нині становить близько 40%. "Я впевнений: щоб забезпечити столичну систему охорони здоров'я кадрами, необхідно створити такі умови, щоб медики хотіли працювати в нас, щоб та сама медична сестра мала бажання прийти на роботу в муніципальну установу, - заявив Олександр Попов. - У Києві працюють кращі медичні сестри, і це той золотий запас, який ми не маємо права втратити".

Як повідомляли, на початку лютого голова КМДА Олександр Попов закликав медпрацівників до обговорення актуальних проблем медичної сфери. У трудових колективах почалося обговорення актуальних проблем медустанов і всієї галузі. Більшість колективів ухвалили рішення делегувати своїх представників - лікарів і медсестер - у КМДА, щоб на рівні КМДА було розроблено Столичний стандарт здоров'я.

14 квітня відбулася зустріч Олександра Попова з членами оргкомітету представників медичних колективів Києва, на якій обговорювали складові майбутнього Столичного стандарту здоров'я. Олександр Попов прийняв зібрані медиками 15 тисяч підписів за порятунок столичної стоматології, запевнив, що примусу в питанні впровадження сімейної медицини не буде, і наголосив, що такі зустрічі відбуватимуться регулярно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram