ГоловнаСуспільствоЖиття

Ківалов: ми захищаємо українську мову

Державній мові нічого не загрожує.

Ківалов: ми захищаємо українську мову
Фото: Макс Левин

Таку думку висловив народний депутат Сергій Ківалов (ПР), коментуючи інформацію про можливе ухвалення цього тижня закону "Про засади державної мовної політики" №9073.

"Якщо, припустімо, для Львова, Тернополя, Житомира цей законопроект не надто актуальний, то він актуальний для Одеси, Криму, Донецька, Луганська, багатьох східних і південних регіонів. Ну що ж нам - забороняти спілкуватися російською? Ми даємо свободу вивчення тих чи інших регіональних мов. І в жодному разі не порушуємо питання про державну мову. У нас єдина державна мова! І в цьому законопроекті ми всіляко її підтримуємо і зміцнюємо. А ось те, що стосується регіональних мов, то нехай це питання вирішують місцеві ради", - пояснив народний депутат.

Окрім того, за словами Сергія Ківалова, давно час ухвалити закон: "Те, що законопроекту так довго не розглядали, є грубим порушенням регламенту Верховної Ради. Адже є всі висновки, зокрема найбільш авторитетної правової комісії - Венеціанської. Є також висновок вищих навчальних закладів. Практично всі громадські організації, які пов'язані з національними меншинами, дали позитивний висновок".

Депутат також додав, що якщо Рада відмовиться розглядати законопроект Колесніченка-Ківалова, то в такому разі варто розглянути інші - зокрема, проект Симоненка-Єфремова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram