ГоловнаСуспільствоЖиття

Незахищених киян офіційно забезпечили дешевими ліками

На думку чиновників, життя в Києві має низку переваг.

Незахищених киян офіційно забезпечили дешевими ліками
Фото: mignews.com.ua

Забезпечення соціально незахищених киян дешевими ліками офіційно оформлено.

У майбутньому "Картка киянина" стане незамінним інструментом для реалізації всіх можливостей і переваг, які надає життя в Києві.

Таке переконання висловив глава КМДА Олександр Попов під час підписання Меморандуму про співпрацю між КМДА, столичними виробниками ліків і аптеками.

Меморандум, підписаний за участю голови КМДА керівниками профільних управлінь адміністрації, представниками виробників та мереж аптек, передбачає можливість придбання малозабезпеченими киянами - власниками "Картки киянина" - найбільш споживаних лікарських засобів у державних і комунальних аптеках Києва зі знижкою.

"Зараз картка надаватиме право пільгового проїзду в метрополітені та знижку 25-30% на 52 найменування лікарських засобів вітчизняного виробництва. Згодом можливості картки розширюватимуться, - повідомив голова КМДА Олександр Попов.

Глава міста нагадав, що впровадження картки буде поступовим. Першими її отримають багатодітні сім'ї, які виховують трьох і більше неповнолітніх дітей, і соціальні працівники. Реєстрацію цих категорій мешканців міста розпочато 10 травня. Соціальні працівники особисто запрошуватимуть кожного киянина з певних категорій прийти для оформлення та отримання "Картки киянина", зокрема по телефону.

"Проведена копітка робота, ретельний аналіз здійснюватиме реалізацію цих коштів, - по суті є початком впровадження "Картки киянина", власником якої згодом стане кожен киянин".

"Цей Меморандум відкритий для всіх, і приєднатися до нього може будь-хто. Хочеться подякувати київським виробникам лікарських засобів, які зібралися сьогодні для підписання цього документа. Сподіваюся, що філантропія і багатовікові доброчинні традиції, якими пишався Київ, відроджуватимуться саме завдяки вам і таким акціям", - сказав глава КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram