ГоловнаСуспільствоОсвіта

Зарплата педагогів - в пріоритеті у київської влади

КМДА готує Столичний стандарт освіти.

Зарплата педагогів - в пріоритеті у київської влади
Фото: Макс Левин

Поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів і підвищення заробітної плати педагогічних працівників до рівня середньої заробітної плати по Києву вважають головними пріоритетами проекту Столичного стандарту освіти педагоги та батьки Голосіївського району столиці. Такі висновки можна зробити з попередніх результатів обговорення проекту, розробку якого ініціював голова КМДА Олександр Попов.

Серед пріоритетів майбутнього стандарту педагоги, учні та їх батьки з Голосіївського району назвали також стабільне фінансове забезпечення закладів освіти та створення або ремонт і забезпечення спортивним інвентарем спортивних залів і майданчиків у закладах освіти.

Найменшу підтримку серед педагогів, учнів та батьків району отримали пропозиції вдосконалити штатний розклад науково-методичних центрів з метою ефективної міжкурсової освіти педагогічних працівників, а також зменшити наповнюваність груп подовженого дня до 20 учнів та збільшити час роботи до 19.00.

У свою чергу, учасники обговорення проекту Стандарту з Печерського району актуальними назвали пропозиції про дитячі садки. Зокрема, зменшення кількості дітей в групах, пішохідна доступність дитсадків та введення до штатного розкладу всіх ДОЗ методиста, психолога, соціолога, логопеда, дієтмедсестри, лікаря. Крім того, педагоги, учні та батьки Печерського району виступають за збільшення заробітної плати педагогам, впровадження єдиного стандарту харчування дітей екологічно чистими продуктами.

Як повідомляли, проект Столичного стандарту освіти був розроблений з ініціативи голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Восени його винесли на громадське обговорення, а потім переробили на підставі пропозицій і зауважень, які надійшли. Після цього Попов дав доручення повторно винести проект документа на громадське обговорення і довести його до відома кожного працівника системи освіти і батьківського активу дошкільних, шкільних та вищих навчальних закладів.

Глава міста, пояснюючи необхідність додаткового обговорення проекту, зазначив, що вважає "колективну працю ефективнішою". "Запропонований проект був вивчений педагогами-практиками, вченими, експертами й отримав високі оцінки. Але я вважаю, що колективне доопрацювання піде йому тільки на користь. Ніхто не знає так проблеми галузі, як педагоги-практики, батьки, школярі. Чим більше киян об'єднають свої зусилля в роботі над стандартом освіти, тим краще", - сказав Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram