ГоловнаСуспільствоПодії

Матір Оксани Макар узяли під охорону через погрози

У Європі вимагають відкритого суду над злочинцями.

Матір Оксани Макар узяли під охорону через погрози
Татьяна Суровицкая
Фото: dnews.donetsk.ua

Міліція надала охорону матері Оксани Макар Тетяні Суровицькій після погроз на її адресу.

Про це розповів депутат Микола Катеринчук, який надає юридичну допомогу Суровицькій.

Він повідомив, що впливові родичі та друзі підозрюваних у злочині Максима Присяжнюка, Євгенія Краснощока й Артема Погосяна продовжують чинити тиск на сторону потерпілої.

"До нашого представника зверталися певні особи, які хотіли домовитися про перебіг суду в інтересах підозрюваних. Погрожували і Тетяні (Суровицькій). МВС відреагувало, тому тепер вона під охороною", - зазначив М. Катеринчук.

Своєю чергою, власник німецького видання Berliner TagesZeitung Рейко Опітц, який намагався допомогти зберегти життя Оксані Макар, вимагає публічного процесу над убивцями дівчини, оскільки в іншому разі, на його думку, Україна асоціюватиметься з безкарними зґвалтуваннями та вбивствами.

"Моя особиста думка: у сучасній німецькій клініці з необхідним обладнанням Оксана могла вижити. Незрозуміло, чому Україна будує великі стадіони, але не має обладнання для лікування дітей", - сказав він.

"Сьогодні ми дипломатичним шляхом передали петицію українському прем'єру Миколі Азарову з проханням повідомити, чи буде суд у справі Оксани Макар відкритим. Він досі не дав жодної відповіді. Це щонайменше некоректно. Мінімум, що може зробити українська влада, - відкритий процес над убивцями", - додав видавець.

Якщо цього не відбудеться, то Опітц обіцяє привести до будівлі суду представників усіх провідних світових медіа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram