ГоловнаСуспільствоПодії

На Хмельниччині закрили завод, який переробляв неякісне м'ясо

Власник виробництва не зміг надати документи.

На Хмельниччині закрили завод, який переробляв неякісне м'ясо
Фото: www.agro-investor.ru

На одному з приватних м'ясопереробних підприємств Дунаєвецького району Хмельницької області співробітники сектору ветеринарної міліції УМВС України в області спільно з працівниками ветеринарної служби виявили більш ніж півтонни неякісного м'яса.

Про це повідомила співробітниця відділу зв'язків з громадськістю УМВС в області Катерина Шуприган.

Вона зазначила, що під час перевірки ковбасного цеху в холодильній камері правоохоронці виявили 100 кг свинини та 450 кг м'яса птиці без належного маркування.

Про те, що м'ясна сировина не пройшла жодної перевірки, свідчило й те, що власник підприємства так і не зміг пред'явити супровідних документів, які підтвердили б її якість і безпечність.

Зважаючи на такі грубі порушення, працівники ветеринарної міліції вилучили неякісну продукцію і скерували її на Хмельницький ветсанзавод для подальшої утилізації.

Наразі діяльність підприємства призупинено, його власнику вручено припис про усунення недоліків, також його притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 107 ("Порушення правил карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог") Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram